Er hangt iets in de lucht…

Love is in the air! Valentijnsdag, de dag van de liefde. Wacht je  vol spanning, met vlinders in je buik, af of je een kaartje krijgt van degene die je meer dan leuk vind? Of trek je zelf de stoute schoenen aan?

De oorsprong van Valentijnsdag

Sint Valentijn trouwde, in de vierde eeuw, in het geheim jonge koppels, terwijl het verboden werd door Keizer Claudius. Valentijn werd gevangen genomen en rond 14 februari terecht gesteld.

Paus Galasius riep in het jaar 496 14 februari uit tot de naamdag van de Heilige Valentijn. De Paus verbood datzelfde jaar ook het Romeinse vruchtbaarheidsfeest, Lupercalia, dat altijd op 15 februari werd gevierd. Valentijnsdag werd een soort vervanging daarvan. Dat wil zeggen dat er rond deze tijd al duizenden jaren liefde in de lucht hangt!

Het feest zoals we dat nu kennen met (anonieme) kaarten, bloemen en cadeaus is een soort samensmelting van Germaanse, Romeinse en Christelijke gebruiken. De oudste Valentijnskaart die nog bestaat is gemaakt rond het jaar 1400 en is te vinden in het British Museum.

blog Alles over Valentijn cadeau's handgemaakte sieraden van Oogst goudsmid Amsterdam

Wat voor sieraden zijn geschikt om met Valentijnsdag te geven?

Het hart, bij uitstek symbool voor de liefde komt op verschillende manieren terug in de Oogst collectie. Ook parels en edelstenen, zoals rozekwarts, worden vaak gelinkt aan deze dag. Maar misschien hebben jullie wel jullie eigen symbool. Zoals een bepaald blad of een woord.

Hoe zorg ik voor extra spanning en vlinders dit jaar?

Misschien heb jij je Valentijn al jaren geleden gevonden. Dat kan de dag minder spannend maken, maar het hoeft niet. Verras jouw liefde dit jaar eens met een extra mooi cadeau! Juist als hij/zij het niet verwacht. En natuurlijk ook een lief kaartje.

Blog Valentijn cadeaus - handgemaakte sieraden Oogst Amsterdam

Vind je het moeilijk om een sieraad voor iemand uit te kiezen?

Heb je hulp nodig bij het uitzoeken van een mooi cadeau? Vind je het lastig om te kiezen? De Oogst Gift Guide biedt uitkomst! Met een perfect passende selectie sieraden voor ieder type sieradendrager. Er is namelijk niks leukers dan iemand heel erg blij maken met een persoonlijk cadeau.

Geen Valentijn en toch de liefde vieren?

Waarom zou je jezelf niet eens een mooi cadeau doen op deze dag? Wees lief voor jezelf, 365 dagen per jaar. We zien steeds vaker dat klanten hun droomsieraad zelf uitkiezen. En wij doen dat zelf ook af en toe. Geen verrassing, wel een prachtig sieraad om te koesteren.

Ben je van plan om met Valentijnsdag dé vraag te stellen?

Spannend! Wij denken graag met jou mee over de perfecte verlovingsring om je aanzoek nog meer sprankeling te geven. Kijk eens bij de handgemaakte verlovingsringen uit het Oogst atelier en lees meer in ons blog!

Kom jouw Valentijn cadeau uitzoeken!