Dé perfecte verlovingsring – De 6 meest gestelde vragen


Verlovingsring FAQ

Wat spannend! Je gaat DE VRAAG stellen! Daar hoort natuurlijk een mooie verlovingsring bij! Wat voor ring past bij de gelukkige? En waar begint je zoektocht naar dé verlovingsring? We gaan proberen hieronder alvast wat veel voorkomende vragen te beantwoorden, zodat jij straks wel door de bomen het bos ziet.

Roségouden Boomgaard ring met blaadjes en 0,40 crt briljant geslepen diamant cape. Verlovingsring. Ring. Engagement ring. Boho chic. Rose gold ring . Orchard.

Is een verlovingsring altijd witgoud met diamant?

Er zijn geen vaste regels. Kies vooral de kleur goud die het beste staat. Wat draagt je partner nu veel? Dat is een goede indicator. Wij van Oogst goudsmeden maken ringen in 4 kleuren goud; witgoud, roodgoud, geelgoud en roségoud. Vaak wordt er gekozen voor een diamant. Dit kan ook in allerlei kleuren, vormen en maten. Lees hier meer over diamant. Uiteraard kun je ook voor een andere edelstenen kiezen, zoals Toermalijn, Topaas of Aquamarijn.

Daarnaast kan een mooi sieraad naar wens en op maat gemaakt worden. Daar gaan we voor zitten, om jouw wensen en de mogelijkheden te bespreken. Met vakkennis en bevlogenheid helpen we je kiezen, zodat de uiteindelijke sieraden helemaal bij jou als drager passen.

verlovingsring ‘eenvoud’ * witgouden ring met 0,41 ct ovaal geslepen natuurlijk bruine diamant in een roodgouden Jugendstil chaton. White gold ring with an oval cut diamond in a rose gold setting. Engagement ring. Verlovingsring.

Aan welke hand moet de verlovingsring gedragen worden?

Net als voor de kleur goud zijn er ook geen regels over aan welke hand de verlovingsring gedragen moet worden. Maar er zijn wel wat tradities en richtlijnen. Zo dragen katholieken hier van oudsher hun verlovingsring aan de rechterhand. En protestanten aan de linkerhand. Je kan ook praktisch denken, draag hem aan de hand die het minst wordt gebruikt. En als je geliefde uit een ander land komt is het leuk om al uit te zoeken wat de gewoonte daar is. Na jullie huwelijk kan de trouwring naast de verlovingsring gedragen worden. Of juist aan de andere ringvinger.

Verlovingsring, natuurlijke diamant, art deco, olijfgroen, olive green, ring ‘ton sur ton’ * geelgouden ring met 2,17 ct kussen roosgeslepen groene diamant en 0,10 ct briljant geslepen natural olive diamant , Oogst goudsmid amsterdam

Ik wil mijn vriendin ten huwelijk vragen, maar weet niet welke stijl ik moet kiezen, kunnen jullie helpen?

Hier bij Oogst goudsmeden helpen we je graag! We hebben verschillende stijlen in onze handgemaakte collectie, van verfijnd naar uitgesproken, van frivool naar een moderne klassieker, van natuurlijke vormen naar strakke lijnen. Denk vooral aan de smaak van je geliefde, waar gaat zij van stralen?

Maak een afspraak, dan kunnen we je allerlei opties laten zien om samen tot een uniek ontwerp te komen.

Witgouden verlovingsring met een princess geslepen diamant. White gold engagement ring princess cut diamond , Art Deco ring, Oogst goudsmid Amsterdam

Hoe weet ik wat haar ringmaat is?

Een andere ring, die om de ringvinger gedragen wordt, opmeten is altijd handig. Dat kan door deze mee te brengen of de binnendiameter (in mm) op te meten.

Als dit niet kan zonder dat het opvalt, is de verlovingsring door ons op een gemiddelde maat laten vervaardigen een goeie start. Past de ring dan niet goed? Achteraf kunnen jullie samen terugkomen om deze ring kosteloos op maat te laten maken.


Wat is het budget voor een verlovingsring?

Wat kan en wil jij eraan uitgeven? De een zegt 1, de ander 3 maandsalarissen, maar kijk vooral naar je liefje. Zit die te wachten op een knoeperd van een diamant of zal een bescheiden ring met een fijn sprankeltje het beste staan? Het gaat vooral om wat haar doet stralen. En een ring, uitgezocht met liefde en aandacht is het belangrijkste.

Geelgouden verlovingsring Blaadjes met 0,15 crt briljant geslepen diamant cape. Oogst goudsmid Amsterdam . Yellow gold engagement ring Leafs and cape diamond

Hoe lang duurt het voordat de ring klaar is?

Als je een ring uit de winkel kiest kunnen we die gelijk mooi voor je inpakken. Het maken van een verlovingsring in opdracht duurt doorgaans 4 tot 6 weken. Als het sneller moet, want de Eiffeltoren roept, dan gaan we er alles aan doen om deze ring sneller af te ronden.

Roodgouden diamant ring Blaadjes , verlovingsring, roségouden verlovingsring, rose gold engagement ring, Oogst goudsmid amsterdam

Wil jij haar ook met de perfecte ring ten huwelijk vragen?

Elegante, klassieke, uitgesproken, tijdloze, bohemien, vrolijke én strak vormgegeven verlovingsringen; je vindt het allemaal in onze collectie uit eigen goudsmid atelier. Liever een persoonlijke ring? Laat een verlovingsring speciaal voor haar ontwerpen in onze verfijnde en tikje nostalgische stijl.

Maak een afspraak, dan gaan wij met bevlogenheid aan de slag om de perfecte verlovingsring voor jou te vervaardigen.

handgemaakte verlovingsring, engagement ring