biografie

Oogst goudsmeden.

bevlogen vakvrouwen

Wij zijn Ellen Philippen en Lotte Porrio, de goudsmeden achter Oogst. In onze winkel in het hart van Amsterdam ontwerpen en creëren wij handgemaakte sieraden in collecties en unieke stukken op maat.

In 1994 zijn we gestart met onze goudsmid carrière op de Vakschool Schoonhoven. We waren klasgenoten en hielden altijd contact tot we besloten om samen een atelier te starten. Voordat we Oogst hebben opgericht, hebben we in verschillende goudsmid ateliers gewerkt om ervaring op te doen. Nu zitten we allebei al 25 jaar in het vak als ontwerpers en goudsmeden.

In 2008 toonden we de eerste Oogst collectie, destijds zaten we in een klein atelier aan huis. ⁠De eerste jaren zijn we heel druk geweest met Oogst als bedrijf neer te zetten en onze eigen stijl verder te ontwikkelen. Begin 2011 is onze kleurrijke winkel mét atelier geopend in hartje Jordaan, Amsterdam. Hierna groeiden we langzaam door tot een team, met hulp in de winkel én in het atelier. Wat wel nog steeds hetzelfde is gebleven zijn de twee aanvullende ontwerpstijlen. Het grafische handschrift van Lotte en de organische creaties van Ellen. Samen zijn we Oogst!⁠

Het Oogst team is trots deze zomer ons 12,5 jarig jubileum te vieren!

het Oogst team

Nathalie Bogers werkt sinds november 2014 als goudsmid in ons atelier. Haar technische vaardigheden en enthousiasme maken haar een gewaardeerd onderdeel van ons team. Kathinka Hupkes werkt sinds januari 2020 bij Oogst. Ze zal je adviseren met het vinden van het mooiste Oogst sieraad voor jou.

moderne klassiekers sinds 2008

Iedere jaar kiezen we een thema waar we in gaan werken. Onze Nieuwe Oogst is een collectie unieke en spectaculaire Oogst sieraden. Zo werden we geïnspireerd door een sprookje van de Gebroeders Grimm, een Rariteitenkabinet, de authentieke Japanse schatten uit het Sieboldhuis, onze privéverzamelingen, de vormtaal van de Wiener Werkstätte ~ een kunststroming uit 1920, verrassende stofpatronen, de Amsterdamse Hortus en veel meer.

Meer details over alle ‘Nieuwe Oogst’ inspiratiebronnen sinds 2008 lees je bij collecties.

elegant met een tikje nostalgie

In onze sieraden combineren we natuurlijke vormen met strakke lijnen, kleurrijke edelstenen en sierlijke handgravures. En we experimenteren graag met ambachtelijke technieken en moderne toepassingen; zo creëren we voor ieder stuk een verrassend spel van vorm, kleur en materiaal.

Daarnaast toveren we met veel plezier gekoesterde erfstukken om tot moderne klassiekers,  die precies bij jouw stijl en persoonlijkheid passen. Ook vervaardigen we gedenksieraden om je troost te bieden, bijzondere cadeau’s om een mijlpaal te vieren en unieke geboortesieraden om de kersverse moeder mee te verrassen.

De liefdevolle details maken een Oogst sieraad iets om te koesteren.

een eerbetoon aan onze fascinaties

Alles wat groeit en bloeit; daar begint de inspiratie van Oogst. Maar ook de onverwachte, verrassende details die we overal ontdekken, verwerken we in onze sieraden. Aangezien onze inspiratie nooit stopt, voegen we het hele jaar door nieuwe stukken toe aan onze collectie.

Van het authentieke kant uit de passementerie winkel van Lotte’s oudtante, de eikendopjes uit het Amsterdamse bos, tot de laatste collectie van Dries van Noten en mooie ontdekkingen in het Rijksmuseum. Je vindt het allemaal terug bij Oogst.

ambacht en vakmanschap

In ons prachtige pand aan de 2e Tuindwarsstraat combineren we ons atelier met een sfeervolle winkel. Op die manier willen we ons ambacht en vakmanschap laten zien op de plek waar onze sieraden hun nieuwe eigenaar ontmoeten.

Maatwerk is onze specialiteit; met veel liefde maken we een persoonlijk ontwerp en creëren we jouw uiteindelijke Oogst sieraad in het atelier.

We werken met gerecycled goud en conflictvrije diamanten. Je kunt natuurlijk ook je eigen oude goud of edelstenen meenemen naar de winkel.

Ben je op zoek naar een edelsmid in Amsterdam die bijzondere handgemaakte sieraden vervaardigd? Graag maken we tijd voor je vrij om je te adviseren over een nieuwe aankoop of om jouw wensen voor een origineel Oogst ontwerp te bespreken.

Je bent van harte welkom! Wie Oogst, koestert.

Oogst in beeld

maatwerk in beeld