over Oogst

Oogst goudsmeden.

bevlogen vakvrouwen

Wij zijn Ellen Philippen en Lotte Porrio, de goudsmeden achter Oogst. In onze winkel in het hart van de Amsterdamse Jordaan creëren wij een collectie handgemaakte sieraden en unieke stukken op maat.

moderne klassiekers sinds 2008

Oogst is in 2008 opgericht. Van atelier aan huis zijn we al snel uitgegroeid naar een winkel met ons goudsmid atelier in hartje Amsterdam. Het grafische handschrift van Lotte en de florale & elegante creaties van Ellen; samen zijn we Oogst.

Meer achtergrond over onszelf, het Oogst team en ons ambacht lees je in onze ‘biografie‘.

een eerbetoon aan onze fascinaties

Alles wat groeit en bloeit; daar begint de inspiratie van Oogst. Maar ook de onverwachte, verrassende details die we overal ontdekken, verwerken we in onze sieraden.

Iedere jaar kiezen we een thema waar we dat jaar in gaan werken. Een collectie unieke en spectaculaire Oogst klassiekers geïnspireerd op de waanzinnige natuur, een Grimm sprookje, hét Japans museum SieboldHuis, onze privéverzamelingen, een kunststroming uit 1920, verrassende stofpatronen, de Amsterdamse Hortus en veel meer.

Ontdek hier de thema’s achter de Oogst ontwerpen door de jaren heen.

ambacht en vakmanschap

In ons prachtige pand aan de Tweede Tuindwarsstraat combineren we ons atelier met een sfeervolle winkel. Op die manier willen we ons ambacht en vakmanschap laten zien op de plek waar onze sieraden hun nieuwe eigenaar ontmoeten.

duurzaamheid

We werken met gerecycled goud en conflictvrije diamanten. Je kunt natuurlijk ook je eigen oude goud of edelstenen meenemen naar de winkel zodat we deze kunnen upcyclen.

Oogst in beeld

Graag maken we tijd voor je vrij om je te adviseren over een nieuwe aankoop of om jouw wensen voor een origineel Oogst ontwerp te bespreken. Je bent van harte welkom!

Met Oogst verrassen, bekronen en koesteren.

maatwerk in beeld