collecties


Een nieuwe herfst, een nieuwe Oogst. Een collectie unieke en spectaculaire Oogst klassiekers geïnspireerd op alles wat groeit en bloeit, een sprookje, een Japans museum, onze verzamelingen, een kunststroming uit 1920 en veel meer. Ontdek hier de thema’s achter de Oogst ontwerpen door de jaren heen.

Hortus & Oogst

Tijdens een begeesterde rondleiding door de prachtige tuin en kassen van de Hortus Botanicus Amsterdam hebben we bijzondere ontdekkingen gedaan.

De planten & bomen en hun verhalen, waar ons hart sneller van ging kloppen, de Taxus, de Plataan, de Banksia Serrata, de Lotus, het Victora blad en de Oostkaapse Broodboom, zijn de aanleiding voor onze Ode aan de Hortus, deze speciaal voor hen ontworpen collectie.

Van 19 december tot 1 april 2017 exclusief verkrijgbaar in de Hortus museumwinkel, daarna komt de collectie terug naar de Jordaan. Kom de Oogst schatten ontdekken!

victoriablad
Uitnodiging patronen, ritme & herhaling

Patronen, Ritme & Herhaling

Voor deze collectie doken we in de wondere wereld van stofpatronen; van Pinterest moodboards en boeken vol textieldesign tot een speurtocht door onze eigen kledingkast. Overal ontdekten we prachtige patronen die de basis vormden voor deze reeks nieuwe sieraden.

Luxe pronkstukken en moderne klassiekers met kleurrijke edelstenen, grafische etsen en circulaire wasstructuren. Ritmische schakelingen, herhalingen met wolkjes, druppels, libelles en kevers, en patronen in zilver en goud.

Het Rariteitenkabinet

Voor deze collectie gaven we onze verzamelwoede de vrije hand. Ouderwets kleurrijk glaswerk, flinterdunne porseleinen kommen, exotische schelpen, antieke boeken en gedroogde bloemen vormen samen ons hedendaagse Rariteitenkabinet.

Bulbus, Hortus, Color, Crudus; van witgouden oorsieraden met speelse kommetjes, tot een prachtige olijfkleurige, roosgeslepen diamantring en de zilveren vlinderhanger met onze gewalste kantstructuur. Met gezonde verwondering lieten we ons inspireren door de bijzondere vormen en structuren, nieuwe kleurencombinaties en spontane lichtinval tot een collectie in kenmerkende Oogst stijl.

Uitnodiging rariteitenkabinet
Uitnodiging Sprookjes collectie

De sprookjescollectie

Welkom in het woud van verwachting, waar elke vloek verandert in een betovering… De vierde Oogst, geïnspireerd op De Oude Vrouw in het Bos – een vergeten Grimm sprookje – werd gepresenteerd in 23 handgemaakte kijkdozen in onze nieuwe winkel. In deze kijkdozen kwam de sprookjeswereld van het donkere woud tot leven. We maakten kennis met het duifje met de gouden sleuteltjes en het verdwaalde meisje en haar vervloekte prins.

Deze collectie bestond uit spectaculaire sprookjesstukken zoals het kijkdoos-collier met de geoxideerde bomen, onze leren armband met het zilveren sleutelgat en de bosrandring met schaakbord geslepen chalcedoon.

Oogst koestert Japanse schatten

Met veel plezier gingen we voor deze collectie op ontdekkingsreis door de Japanse schatten van het SieboldHuis in Leiden. Met het schetsboek in de aanslag besteedde we vele uren bij het uitzonderlijk mooie inlegwerk, de prachtige bloesems en de delicate patronen van de pronkstukken die Doctor Von Siebold in de 19e eeuw verzamelde tijdens zijn verblijf in Japan.

Structuur en contrast, prachtige parels en bijzonder geslepen edelstenen reflecteerden de gelaagdheid van kimono’s, de Japanse dozen voorzien van wikkel en zegel, het uitgebreide herbarium en Siebolds geliefde hortensia.

Wiener Werkstätte 

“Vervloogen tijden gepresenteerd op een verrasschende lokatie te Amsterdam” …dat was onze tweede Oogst kollektie. Geïnspireerd door het kunstenaarsgenootschap van de Wiener Werkstätte uit het begin 20e eeuw creëerden we een collectie nieuwe sieraden gebaseerd op geabstraheerde natuurlijke vormen.

Van armbanden met handgravures tot subtiele vierkante vormen in de colliers en op de rozen-manchetknopen. Met parels, maansteen en het veelkleurige labradoriet.

Flaneren in de Perengaard

Onze allereerste collectie presenteerden we in de Perengaard van Kwekerij Knook in Vianen bij Utrecht. Op ontdekkingstocht door de gaard.

Besjes, blaadjes, bloemen en fruit aan de bomen van goud en zilver, met prachtige edelstenen. Onze natuurlijke structuren en de grafische bloemspelden maakten hier hun debuut.