Welke trouwringen passen bij jullie?

Zoek je unieke trouwringen die perfect bij jullie stijl en persoonlijkheden passen? En die anders dan anders zijn? Bij Oogst vind je verschillende collecties uit ons eigen atelier. Sommige ringen zijn stoer en minimalistisch. Met hamerslag en strakke lijnen. Andere zijn juist speels en organisch. De ringen uit verschillende series zijn onderling goed te combineren. Want het is niet gezegd dat je allebei precies dezelfde ring uit moeten kiezen.

Blog Alles over trouwringen. ringen met structuur. Oogst goudsmid Amsterdam

Van welk materiaal worden trouwringen gemaakt?

Wij vinden duurzaamheid heel belangrijk en hier houden we altijd rekening mee bij het creëren van nieuwe sieraden. Alle ringen van Oogst worden gemaakt van gerecycled, ‘urban mined’ goud, eventueel in combinatie met conflictvrije diamanten. Je kunt kiezen voor palladium witgoud, roodgoud, geelgoud of roségoud. Samen kijken we met jou welke kleur goud het mooiste bij jou staat. Naast de prachtige, fijnwitte briljant geslepen diamant kiezen wij ook regelmatig voor bijzondere slijpvormen en kleuren. Er zijn veel verrassende mogelijkheden.

Kunnen trouwringen ook van ‘oud goud’ gemaakt worden?

Een andere mogelijkheid is het gebruiken van jouw eigen “oud goud”. Dit kan een hele mooie extra symbolische waarde toevoegen.  Het samensmelten van sieraden van dierbaren (uit twee families) om jullie trouwringen te creëren. Naast de emotionele waarde die een erfstuk heeft, is het ook een mooie, duurzame manier van hergebruik. Ook diamanten en andere edelstenen uit sieraden die we omsmelten kunnen zo opnieuw gebruikt worden.

Blog Alles over trouwringen. ringen met hamerslag. Oogst goudsmid Amsterdam

Wat kost een paar trouwringen

Qua budget kies je natuurlijk zelf wat je eraan uit wilt geven. Gemiddeld start een set handgemaakte trouwringen uit ons atelier vanaf 1250 euro per set. Wil je smalle ringen, dan zal het wat lager zijn. Wil je lekker brede ringen of een wat grotere, sprankelende diamant als middelpunt, dan zal dat hoger uitvallen. De prijzen staan bij de foto’s vermeld, dus kijk vooral even rond door de trouwringen collectie.

Het gebruik van “oud goud” is naast duurzaam ook budgetvriendelijk! Een eenvoudig paar, als jij zelf voldoende gewicht aan eigen goud hebt, zal starten bij zo’n 300 euro per ring.

We bespreken al jullie wensen en de details tijdens de afspraak, zodat we op dat moment de prijs van jullie ideale ringen exact kunnen berekenen. Ben je helemaal verliefd en mogen we ze gaan maken? Voordat we aan de slag gaan vragen we altijd een aanbetaling van een derde van het totaalbedrag.

Wil je weten wat de rest een bruiloft ongeveer kost? Lees dan dit blog van Girls of Honour. Met handige tips en weetje over wat er allemaal bij een bruiloft komt kijken.

Blog Alles over trouwringen. ringen met structuur. Oogst goudsmid Amsterdam

Hoe lang duurt het om trouwringen te laten maken?

Wij trekken 4 tot 6 weken uit om iets nieuws te maken. Je bent van harte uitgenodigd om een aantal maanden voor je bruiloft een eerste keer te komen kijken naar de mogelijkheden. Dan heb je alle tijd om er even over na te denken. En dan zorgen wij ervoor dat ze 1 maand voor je huwelijk klaar liggen.

Gravures

De laatste stap van het proces is het eventueel toevoegen van een gravure. Met graveren is er veel mogelijk. Van naam en datum tot een tekst in een eigen handschrift of zelfs een vingerafdruk. Dit kan een hele waardevolle toevoeging zijn die jullie trouwringen nog meer betekenis geeft.

Blog Alles over trouwringen. ringen met structuur. Oogst goudsmid Amsterdam

Aan welke hand moet ik mijn trouwring dragen?

Dit is de vraag die wij het vaakst krijgen als stellen bezig zijn met het uitzoeken van hun trouwringen: “Aan welke hand moet ik mijn trouwring dragen? Links of rechts?”

Hier zijn eigenlijk geen vaste regels voor. Wel een aantal tradities. Zo dragen mensen die het katholieke geloof aanhangen hun trouwring links. De verlovingsring wordt rechts gedragen. Bij gereformeerden is dat precies andersom. Tijden de joodse huwelijksplechtigheid wordt de ring om de rechterwijsvinger geschoven, maar nadien verplaatst de bruid deze naar de linkerringvinger. Zo heeft elk land, elke streek en elk geloof haar eigen tradities rondom het huwelijk. Je kan ook praktisch denken, draag hem aan de hand die het minst wordt gebruikt.

Poll

We hebben een tijdje geleden een poll gedaan op onze facebookpagina. Hier kwam uit dat 59% van onze klanten de trouwring links draagt en 41% rechts.

Hiervoor hadden ze sterk uiteenlopende redenen. We lazen een aantal keer dat er voor links is gekozen, omdat de linkerringvinger in directe verbinding staat met het hart. Sommige dragen hem rechts, omdat dat gewoon fijner voelt en anderen volgden weer de tradities van hun geloof.

Wat voor trouwsieraden zijn er nog meer?

Sprankelend op je huwelijk verschijnen? Dan zijn er nog veel meer opties naast je trouwring. Met veel plezier ontwerpen we voor jullie handgemaakte trouwsieraden op maat. Van bijzondere manchetknopen tot huwelijksarmbanden of oorsieraden en colliers geheel in Oogst stijl.

blog Trouwsieraden Oogst Amsterdam

Heb je trouwplannen? Kom jullie ideale trouwringen uitkiezen!

Wat wij het allerliefst doen? Samen met jullie dé perfect passende ringen samenstellen.

Lettend op welke kleur goud jou laat stralen, de stijl waar je hart sneller van gaat kloppen en wat het mooiste formaat is bij je hand. Zo ontstaat het Oogst maatwerk. Met aandacht voor jullie wensen en passie voor ons vak. Maak een afspraak en kom ook de allermooiste ringen uitzoeken.