Hoe kies ik het perfecte sieraad om cadeau te geven?

Wil je ook uitpakken met de feestdagen? Verdient iemand het om in het zonnetje gezet te worden? Wil je ook een grote glimlach op iemands gezicht zien? Wil je ook je vriendin wel eens verrassen met een geweldig sieraad? Oogst biedt hulp!

Het kiezen van een sieraad voor iemand anders kan heel lastig zijn. En om jouw keuzestress zo veel mogelijk te beperken hebben wij de Oogst Gift Guides gemaakt! Met een perfect passende selectie sieraden voor ieder type sieradendrager. Er is namelijk niks leukers dan iemand heel erg blij maken met een persoonlijk cadeau!

De vier types sieradendragers die wij het meeste tegenkomen in de winkel zijn hieronder beschreven. Voor elk type een eigen Gift Guide!

Gift Guide voor het Stoere, Uitbundige type:

Gift guide handgemaakte sieraden voor het Stoere en Uitbundige type. Oogst goudsmid Amsterdam.

Dit is een persoon die niet bang is om in het middelpunt van de aandacht te staan. Het is vaak een kunstkenner en -liefhebber. Deze persoon heeft veel gereisd en wil het maximale uit het leven halen. Een leuk persoon om mee op stap te gaan, never a dull moment!

De sieraden die bij deze enthousiasteling passen zijn de eye catchers uit de collectie. Exclusieve en eenmalige stukken. Sieraden die opvallen.

Herken je iemand in deze omschrijving? Klik dan hier voor onze selectie.

Gift Guide voor het Kalme, Klassieke type:

Gift guide handgemaakte sieraden voor het Klassieke en kalme type. Oogst goudsmid Amsterdam.

Deze uitblinker gaat voor draagbaarheid en kwaliteit. Het is een professional met oog voor vakwerk en gevoel voor de gulden snede. Het type ‘less is more’. Het moet kloppen. Deze persoon houdt van tradities en waardeert goed design. Over de kledingkeuze wordt goed nagedacht. Het liefst draagt ze klassieke kledingstukken die op meerdere manieren te combineren zijn.

De sieraden die bij deze hoogvlieger passen zijn dat ook. Strak, tijdloos en minimalistisch.

Herken je iemand in deze omschrijving? Klik dan hier voor onze selectie.

Gift Guide voor het Creatieve, Spontane type:

Gift guide handgemaakte sieraden voor het Spontane en Creatieve type. Oogst goudsmid Amsterdam.

Dit is een persoon die houdt van verrassende vormgeving. Deze relaxte vrijbuiter denkt ‘out of the box’. Er zijn geen grenzen en regels in wat deze persoon allemaal doet, draagt en kan. Deze persoon heeft een zeer brede interesse. Een zeer vindingrijk persoon die graag verschillende, verrassende combinatie maakt met opvallende kledingstukken.

De sieraden die bij deze ongedwongen levensartiest passen zijn organisch van vorm, gecombineerd met bijzondere edelstenen. Mix & match is aan deze persoon wel besteed, net als een vrolijke noot.

Herken je iemand in deze omschrijving? Klik dan hier voor onze selectie.

Gift Guide voor de Rustige Lieve type:

Gift guide handgemaakte sieraden voor het Rustige en lieve type. Oogst goudsmid Amsterdam.

Motto: ‘Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’. Deze klassieke schoonheid kiest voor onmisbare, tijdloze ontwerpen. Ze houdt van subtiele glans en sparkle. En heeft een grote waardering voor moderne klassiekers. Deze lieverd verdient het om ook eens in het zonnetje gezet te worden. Dit is iemand die voor tijdloos design gaat. Draagt graag basics.

De sieraden die bij deze persoon passen zijn eenvoudig en verfijnd van vormgeving met klassieke materialen zoals goud, parels en diamant.

Herken je iemand in deze omschrijving? Klik dan hier voor onze selectie.

Natuurlijk past niemand helemaal in een hokje. En behalve wat mooi bij iemand staat speelt er nog meer mee. Waar hecht iemand waarde aan? Duurzaamheid of Instagrammability? Met beide zit je sowieso goed bij ons! Wij werken altijd met 100% lokaal gerecycled goud en eerlijke diamanten. Sieraden waar je zonder gewetensbezwaar mee kan shinen! Op instagram en live.

Nog steeds geen idee? Mazzelaer!

Kom je er niet uit? Dan biedt een Oogst-Mazzelaer uitkomst. Dat is een fraaie zilveren cadeaumunt die bij ons verzilverd kan worden. Wij maken deze munten vanaf een bedrag van 100,-. Zo heb jij een mooi, origineel cadeau om te geven en kan de ontvanger zelf iets bij ons uit komen zoeken of laten maken bij Oogst Amsterdam.

Vindt hier het best passende cadeau bij Oogst, de 4 gift guides helpen je kiezen!