Levensgebeurtenissen

Als goudsmeden leven wij vaak mee met de grote gebeurtenissen in het leven van onze klanten. Hoe spannend het is om een indrukwekkende verlovingsring te kiezen, samen trouwringen uit te zoeken of een geboortesieraad te laten maken. Allemaal hoogtepunten. Maar soms is de gelegenheid verdrietig en krijgen we een extra bijzondere en waardevolle opdracht. Een persoonlijk gedenksieraad na het overlijden van een dierbare.

assieraden & gedenksieraden blog- goudsmid Oogst Amsterdam

Jouw verhaal

Er is bij ons alle ruimte voor jouw verhaal. Hier nemen we met liefde de tijd voor. We hebben geen standaard gedenksieraden en assieraden, maar kijken samen met jou wat je mooi vindt en bij welke stijl je je prettig voelt. De elegante sieraden in onze collectie zijn het uitgangspunt voor een ontwerp wat speciaal voor jou gemaakt zal worden. De meeste sieraden kunnen zo vervaardigd worden dat er ook as in bewaard kan worden.

Design mogelijkheden

De as kan worden bewaard in een holle ruimte die we creëren, bijvoorbeeld in een hanger of in een ring. Dat kan op verschillende manieren. Het kan onzichtbaar onder een edelsteen of diamant in een ring of in een halve bol aan de achterzijde van een hanger. Een andere mogelijkheid is om de holle ruimte onderdeel van het ontwerp te maken, bijvoorbeeld door het een keitje of doosjesvorm te geven. Het is op deze manier niet zichtbaar voor anderen, maar jij draagt zo jouw dierbare altijd bij je.

Vindt je het fijner als het wel zichtbaar is? Dan is het gebruik van een wat grotere, transparante edelsteen een hele mooie optie. Dan zie je het as heel subtiel door de edelsteen heen.

assieraden & gedenksieraden blog- goudsmid Oogst Amsterdam

Gravure

De laatste stap van het proces is het eventueel toevoegen van een gravure. Met graveren is er veel mogelijk. Van een naam en datum tot een tekst in een eigen handschrift of zelfs een vingerafdruk. Dit kan bij herdenkingssieraden een hele waardevolle toevoeging zijn die het sieraad nog persoonlijker maakt.

Oud goud omsmelten

Voor het vervaardigen van alle sieraden kunnen we jouw eigen “oud goud” gebruiken. Dit kan een hele mooie extra symbolische waarde toevoegen. Het samensmelten van sieraden van je dierbare(n) voor het creëren van een nieuw herdenkingssieraad, wordt veel gedaan. Naast de emotionele waarde die een erfstuk heeft, is het ook een mooie duurzame manier van hergebruik.

assieraden & gedenksieraden blog- goudsmid Oogst Amsterdam

Troost

Tijdens het vervaardigen van het assieraad, maken wij altijd foto’s van het proces en het moment dat het sieraad met een beetje van de as wordt gevuld. Zo kun je zien dat dit respectvol en met aandacht door ons wordt gedaan. Het is mogelijk om bij het vullen zelf aanwezig te zijn of hiermee te helpen. Na het vullen solderen we de holte af of zetten we de edelsteen erop vast. We werken het stuk mooi af en dan kan deze met veel liefde gedragen gaan worden. Zo’n tastbare herinnering in de vorm van een sieraad kan veel troost en steun bieden hebben wij gemerkt.
Ook voor jou kunnen we iets heel moois en troostrijks creëren. Ben je nieuwsgierig geworden? Maak dan een afspraak, we vertellen je er graag alles over.

 

assieraden & gedenksieraden blog- goudsmid Oogst Amsterdam

Ook zoiets moois als blijvend aandenken?

Maak nu een afspraak! Een herdenkingssieraad dichtbij je dragen kan ook jou troost bieden. Maak online, gemakkelijk een afspraak en bespreek de mogelijkheden met de Oogst goudsmeden.