Levensgebeurtenissen


Als goudsmid leven wij vaak mee met grote levensgebeurtenissen van onze klanten. Hoe spannend het is om een verlovingsring te kopen, samen trouwringen uitzoeken, een geboortesieraad. Allemaal hoogtepunten. Maar soms krijgen we een extra bijzondere en waardevolle opdracht. Een gedenksieraad na het overlijden van een dierbare. Met of zonder as.

Jouw verhaal

Er is bij ons alle ruimte voor jouw verhaal. Hier nemen we met liefde de tijd voor. We hebben geen standaard gedenksieraden en assieraden, maar kijken samen met jou waar je je prettig bij voelt. De sieraden in onze collectie zijn het uitgangspunt voor een ontwerp voor jou. De meeste sieraden kunnen zo aangepast worden dat er as in verwerkt kan worden.

Design mogelijkheden

De as kan worden bewaard in een holle ruimte die we creëren, bijvoorbeeld in een hanger of in een ring. Dat kan op verschillende manieren. Het kan onzichtbaar onder een edelsteen of diamant in een ring of in een halve bol aan de achterzijde van een hanger. Een andere optie is om de holle ruimte onderdeel van het ontwerp te maken, bijvoorbeeld door het een keitje of doosjesvorm te geven. Het is op deze manier niet zichtbaar voor anderen, maar jij draagt zo jouw dierbare altijd bij je.

Vindt je het fijner als het wel zichtbaar is? Dan is het gebruik van een wat grotere, transparante edelsteen een hele mooie optie. Dan zie je het as door de edelsteen heen zitten.

Gravures

De laatste stap van het proces is het eventueel toevoegen van een gravure. Met graveren is er veel mogelijk. Van naam en datum tot een tekst in een eigen handschrift of zelfs een vingerafdruk. Dit kan bij herdenkingssieraden een hele waardevolle toevoeging zijn die het sieraad nog meer betekenis geeft.

Oud goud

Voor het vervaardigen van al onze sieraden kunnen we jouw eigen “oud goud” gebruiken. Dit kan een hele mooie extra symbolische waarde toevoegen.  Het samensmelten van sieraden van dierbaren voor het creëren van een nieuw herdenkingssieraad. Naast de emotionele waarde die een erfstuk heeft, is het ook een mooie duurzame manier van hergebruik.

Troost

Zo’n tastbare herinnering kan veel steun bieden. Tijdens het maken van assieraden maken wij altijd foto’s tijdens het proces en op het moment dat de as wordt toegevoegd.

Ook zoiets moois als blijvend aandenken? Een sieraad dichtbij je dragen kan zoveel troost bieden. Maak online, gemakkelijk een afspraak en bespreek de mogelijkheden met de Oogst goudsmeden.