Eerste keer moeder – baargoud

Toen ik voor het eerst moeder werd mocht ik van mijn vriend, Jaap, een mooi geboortesieraad uitzoeken. Baargoud dus. Best een raar woord eigenlijk. Maar het idee is mooi en lief. Een sieraad als herinnering aan de periode dat je net een baby hebt gekregen. Omdat ik zelf goudsmid ben waagde hij zich er niet aan om zomaar ergens iets uit te zoeken. Heel verstandig  ;-). Zelf maken wilde ik niet, net als met trouwringen leek het me dat je er dan veel kritischer naar blijft kijken. Ik ken meerdere goudsmeden met allen een eigen stijl, maar ik kon toen niet kiezen. Parel oorsieraden of een ring? Of toch maar eerst m’n rijbewijs halen?

blog baargoud. goudsmid amsterdam.

Nadat de baby geboren was vergaten we allebei dat we hier zo mee bezig zijn geweest. De tijd vloog voorbij. Ondertussen heeft hij nog twee broertjes gekregen en zijn we bijna TIEN jaar verder.

Vijf jaar geleden, toen ons jongste zoon geboren was stopte ik zelf met smeden. Pas nadat ook hij op de basisschool zat, begon ik weer met solliciteren. En ik ging werken bij Oogst. Ik was altijd al fan van hun werk, dus daar ben ik super blij mee!

Tijdens het werken schoot het me opeens weer te binnen: ‘Hee, ik mag nog een sieraad uitzoeken!’ En ik had ook al ergens mijn zinnen op gezet. Namelijk deze prachtige ring van Oogst. Het zijn twee blaadjes, maar ze lijken ook op hartjes. De ring is tegelijkertijd verfijnd en klassiek van vorm maar ook speels en organisch. Perfect voor ons, omdat we als gezin zo veel liefde hebben voor buiten zijn in de natuur. In het midden straalt een prachtige diamant. Deze ring gaat nooit vervelen!

blog baargoud. goudsmid amsterdam.

“Oud goud”

Kinderen opvoeden is best duur, met al hun sporten en clubjes, dus echt realistisch was het niet meer om zomaar een sieraad te laten maken. Gelukkig konden we oud goud gebruiken, daardoor werd het opeens een heel stuk realistischer! Ik twijfelde nog even om een ander soort edelsteen te gebruiken, maar deze diamant past gewoon perfect in het model. En als je maar eens zo’n mooi sieraad laat maken, dan maar gewoon helemaal goed.

Ik leverde wat oude sieraden in om de ring van te laten gieten. Samen ruim genoeg om deze ring van te maken. Wat overbleef kreeg ik terug. Bij Oogst werd eerst een wasmodel gemaakt. Net een klein beeldhouwwerkje. Met ‘de verloren was techniek’ wordt van dit model de ring in goud gegoten. Na het gieten zag de ring er nog raar uit, met een gietkanaal en een wat bleke kleur. Maar dat kwam helemaal goed!

blog sieraden oud goud omsmelten. Goudsmid Amsterdam.

Blij!!!

Een paar weken was m’n ring klaar. Met de namen van onze kinderen erin gegraveerd. Net op tijd voor mijn tiende ‘moederverjaardag’. Hij is nog mooier dan ik had durven dromen. Deze ring doe ik nooit meer af!

blog baargoud. goudsmid amsterdam.

Blijven dromen…

Ik weet nu al wat ik van de rest van mijn goud wil laten maken. Namelijk bijpassende oorbellen met bungelende parels. Ellen heeft ze alvast voor me geschetst. Nu alleen nog een goede gelegenheid bedenken…

Wil je ook zo'n mooie geboortecadeau geven? Of krijgen? Maak nu een afspraak!